Balmackiver

Clunas, Nairn, IV12 5UT

Guide Price £330,000

1.14 acres

Bedroom Count icon 5

Reception Count icon 2

Bathroom Count icon 2

  • 2 reception rooms. 5 bedrooms
  • Spacious family home
  • Stunning countryside views
  • Solar PV panels
  • Generous, mature garden
  • Peaceful rural location
  • Scope to run a business (B&B or holiday pods)

Balmackiver is a converted steading which has been extended over the years to create a spacious home with flexible accommodation which is provided over two storeys. The front door opens into a porch and on to a hallway with a large storage cupboard and stairs to the first floor. Straight ahead is a generously sized sitting room with a wood burning stove and a door to a sun room. The sun room is wonderfully light and has a door leading outside. Back in the sitting room, there is a further door to a spacious dining kitchen which has custom made units, space for a range cooker, a further wood burning stove and views out to the rear garden. The kitchen also gives access to a utility room, with wall and floor units, space for white goods and a door to the garden. The kitchen has a door to an integral garage with a W.C., workshop and drying room. On the first floor, to the right are two bright and spacious bedrooms, one with an en suite shower room and both with large picture windows which really make the most of the spectacular and far reaching views over the surrounding countryside and beyond to the Moray Firth. There are two further good sized double bedrooms, both with built in storage. A singe bedroom/study and a family bathroom complete the accommodation. Overall, the house has a warm and welcoming atmosphere with well-proportioned accommodation. GARDENThe house sits within a generously sized, mature garden which includes areas of lawn, well stocked beds and borders, a rockery and a vegetable garden. A timber garage and various garden sheds provide excellent storage space. There is also an integral block built garage which also has a workshop space and a drying room. Further parking space is provided on the gravelled driveway.